top of page
Gymnastiek

Dit onderdeel wordt gegeven in verschillende groepen. Vanaf 3,5 jaar mag je al "zelfstandig" naar de gym en kun je je lekker uitleven tijdens het wekelijkse gym-uurtje samen met je leeftijdsgenootjes.

Rennen, springen, zwieren, zwaaien en dat op en aan verschillende toestellen (wandrek, kasten, trampoline, banken, rekstok, lange mat, balk, alles komt aan bod). Ook leer je wat je kunt doen met hoepels en ballen en doen we verschillende tik-spelletjes.

Hoe ouder je wordt hoe meer je leert op gym-gebied en hoe moeilijker worden de gym-kunsten die je kunt uitvoeren. Kracht, lenigheid, behendigheid en samenwerking zijn belangrijke onderdelen.

Of je nu net 3,5 jaar bent of al op het voortgezet onderwijs zit, iedereen krijgt oefeningen aangeboden op zijn of haar eigen niveau.

Elk jaar is er een onderlinge wedstrijd en vanaf groep 3 kun je ook deelnemen aan wedstrijden binnen ons rayon. (2 a 3 x per jaar)

 

Voor de jongens is er helaas te weinig animo voor een eigen lesgroep, vandaar dat zij mee draaien met de meidengroepen. Echter zullen zij wel andere dingen doen in de les die meer op hun gericht zijn. Zij hoeven bijvoorbeeld niet over een balk te lopen, maar oefenen o.a. aan de gelijke brug en ringen.

Kom gerust eens langs en laat uw kind een proefles mee doen om te zien of gym ook iets voor uw kind is!

De lessen worden gegeven in de gymzaal van de Spoorbuurtschool:

maandag

- 14.30 uur – 15.30 uur kleuters vanaf 3,5 jaar

- 15.30 uur – 16.30 uur groep 3

- 16.30 uur – 17.30 uur groep 4 en 5

- 17.30 uur – 18.30 uur groep 6+

dinsdag

- 15.15 uur - 16.15 uur groep 3, 4 en 5

Voor meer informatie of opgave, neem contact op met Jessica de Bruijn via:

leiding-gym-turnen@dokev.nl(Update 15-11-21: berichten via GMAIL kunnen niet aankomen, probeer voorlopig via een ander mail systeem)

21. maandag eerste groep (2).jpg
bottom of page