top of page
Wedstrijd Turnen

We zijn trots dat er alweer vele jaren een geweldige turngroep is binnen onze club. In verschillende categorieën en op diverse niveaus draaien onze meiden al vele jaren goed mee op de wedstrijden binnen ons rayon en plaatsen elk jaar wel een aantal meiden zich zelfs voor wedstrijden daarbuiten.

Momenteel draaien we met 2 lesgroepen en trainen we op dinsdag en zaterdag en tevens bestaat er de mogelijkheid om op donderdag extra te trainen.

Als je graag in de polder wilt wedstrijdturnen ben je van harte welkom. Denk er wel aan dat turnen wel even anders is als gym.

Het is veel moeilijker en vraagt veel meer dan men vaak denkt. Je kunt dan ook niet zomaar op turnen. Gebruikelijk is dat je vanaf de gym of pre turnen doorstroomd naar het turnen. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Je moet aan de nodige capaciteiten en eisen voldoen.

De meeste meisjes beginnen rond hun 6e of 7e jaar met turnen. Hoe ouder je bent hoe moeilijker het is om dingen aan te leren en mee te kunnen draaien op het gevraagde niveau.

Bij ons is dus ook de regel dat je eerst op gym of pre turnen moet en dan eventueel naar turnen kunt. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Wanneer je bijvoorbeeld in je vorige woonplaats geturnd hebt kun je natuurlijk wel zo bij ons terecht.

Wil jij graag op wedstrijdturnen, informeer naar de mogelijkheden

Voor meer informatie of opgave, neem contact op met Jessica de Bruijn via:

leiding-gym-turnen@dokev.nl.  (Update 15-11-21: berichten via GMAIL kunnen niet aankomen, probeer voorlopig via een ander mail systeem)

1636622499429.jpg
bottom of page