top of page

BodyPower 20 jaar!

Het is niet te geloven maar echt waar, de BodyPower sportles bestaat inmiddels in januari 2020 alweer 20 jaar. Wat in de Zandhorstgymzaal aan de zandvaart als Tae-bo begonin 2000 en Taerobics werd genoemd vanwege de licentienaam Tae-bo.

Taerobics is een mix van aerobic en onderdelen uit de verschillende vechtsporten. Boksen en kicks, ontwijken en afweren, het werd allemaal in de les opgebouwd samen met de bekende aerobicpasjes. Door dat leidinggevende Marleen er een persoonlijke stijl eraan toe wist te voegen werd het zelfs BodyPower en werd het een echte stevige training waarbij je energiek en full power er tegen aan ging. Alleen dat kicken en stoten in het luchtledige was nog wel ding.

Doordat de leidster verschillende cursussen ging volgen ontdekte ze dat je op boksttandaards deze stoten en kicks pas echt tot zijn recht kon laten komen. Deze waren alleen zo duur in aanschaf, wat niet haalbaar bleek voor de gymvereniging . Toch bleef deze wens op haar wensenlijst staan en bleef ze actief zoeken naar mogelijkheden. En in 2013, het jaar waarin zij ook 25 jaar bij DOKEV les gaf, werd haar droom werkelijkheid door medewerking van de Raboton. Een prachtige beloning na keihard van werken voor deze BodyPower lessen. De bokstaandaards konden worden aangeschaft en nu kon er daadwerkelijk Powerfull worden getraind met krachtige kicks en echte stoten. Een verrijking voor deze sportles, waar tot op heden nog steeds les in wordt gegeven op maandagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur in de BreedZand gymzaal in Breezand. Naast het conditionele deel op de standaard wordt er ook afwisselend en aandacht besteed aan buik, been , arm, rug en bilspieren, waarbij je iedere week uitgedaagd wordt om jezelf daarin te versterken. Maar dit wel op je eigen niveau en kunnen.

Wie ook energieke, krachtige en een totale training van het lichaam wil bewerkstelligen met een hoog verbrandingsniveau van lichaamsvetten en deze uitdaging aangaan, kan altijd meetrainen. Geef je dan nu op voor proeflessen en mail; leiding-bodysport@dokev.nl Ook voor meer informatie kunt u bij leidinggevende Marleen van der Tuin terecht.

PS. De 20 jaar is ondertussen al in het klein gevierd en Marleen heeft de sportmeiden van deze les eind januari verrast met gebak na de bodypower sportles en zij hebben samen heerlijk gesmuld!

Op nog veel jaren BODYPOWER plezier en op naar de 25 jaar!

Recente blogposts

Alles weergeven

SHOWTIME STREETDANCE

SHOWTIME Beste ouders, Wij zijn alweer een aantal weken bezig met het leren en oefenen van nieuwe dansen. Dit laten we jullie graag op donderdag 15 december zien. Alle dansers verzamelen zich om 16.15

Comentários


bottom of page