top of page

1e turnwedstrijden 23 en 24 novemberHet was zover, het eerste wedstrijd weekend voor de turnmeiden. Ilonka was afwezig, maar zaterdag was Berber er gelukkig om te helpen. Heel fijn, dank je wel!

We begonnen de zaterdag met senioren 6e divisie Lieke, Wies en Ilse, junior 6e divisie Izebel en Maria die uit komt in jeugd 5e divisie. Voor Ilse en Izebel hun eerste turnwedstrijd dus best spannend. Van de 7 meiden werd Ilse 4e met een 2e plaats op vloer en 3e plaats op brug, Wies werd 3e op sprong en uiteindelijk 5e, Lieke werd 1e op brug maar door een paar vallen bij balk uiteindelijk 6e. Izebel werd knap 3e op balk en uiteindelijk 5e van de 6. Maria werd 1e op brug met een super oefening en uiteindelijk 6e van de 11. Omdat er op 3 onderdelen door onze meiden werd geturnd was Rayna er deze wedstrijd ook om te helpen. Dank je wel!

De wedstrijd erna was het de beurt aan pupil 1 D3 Norah en junioren 5e divisie Iris en Janneke. Norah ging lekker en werd 2e op balk 3e op sprong en brug en ging uiteindelijk met een bronzen medaille naar huis. Iris werd 6e op brug en ging verder best lekker maar moest genoegen nemen met een 14e plaats van de 16. Janneke werd 8e op brug maar komt van ver na een langdurige blessure en daardoor angst. Ze werd laatste maar heeft vele persoonlijke doelen bereikt.

In de laatste wedstrijd zat Zoë die uitkomt in de pupillen 2 D3 en weer 2 nieuwelingen Loïs en Nikita in de jeugd 6e divisie. Zoë had helaas een val bij brug en balk maar werkte verder heel netjes waardoor ze uiteindelijk 5e werd van de 21 en een mooie bronzen medaille kreeg.

Nikita behaalde vele persoonlijke overwinningen. Ze vond het erg spannend en niet alles ging zoals ze wilde, maar ze stond er mooi wel ff en gaf overal alles. Ze werd 7e van de 7. Loïs zat er meteen lekker in en werd knap 4e en zelfs 1e op vloer.
We begonnen de zondag met junioren 4e divisie Bodien en Lieke en op de andere baan mocht instapper D2 Liz aantreden voor haar allereerste turnwedstrijd.


Alle 3 begonnen bij brug en waar het bij Liz heel goed ging verliep het aan de overkant wat minder. Beide meiden hadden een val en Bodien zelfs 2. Geen lekker begin en dus bij het volgende onderdeel balk veel wiebels. Liz werkte super netjes op balk, mooie handstand goeie sprongen en geen val bij de koprol, echter vergat ze een klein stukje van haar oefening wat haar 2 pnt kostte maar alsnog werd ze er 5e. Lieke deed voor het eerst half in half uit op sprong wat beloond werd met de hoogste score aldaar. Liz werd op vloer knap 2e en uiteindelijk werd ze 5e vd 13 meisjes. Super knap!

Daarna was het de beurt aan Gwen en Femke in de jeugd D1. De meiden hebben afgelopen weken heel hard gewerkt en persoonlijke doelen behaald. En ook op de wedstrijd werden persoonlijke doelen behaald, beide flik flak op vloer en salto af op brug, super. Femke werd knap 5e op sprong maar in een sterk deelnemersveld kwamen de meiden uiteindelijk onderaan in de eindscore. We gaan weer hard aan de slag en hopelijk volgende keer iets hoger in de lijst.

Tot slot was het de beurt aan senioren 5e divisie Rayna en Tess. Dat het lastig zou worden wisten we al want de meiden beheersen nog niet alle verplichte eisen dus ook hier gingen we voor persoonlijke doelen. Rayna had een mooie vloeroefening en werd knap 3e op balk. Tess keek op tegen vloer maar deed uiteindelijk wel knap arabier flik flak en arabier salto.

De doelen voor de volgende wedstrijd zijn gesteld dus we gaan hard aan de slag en hopelijk volgende keer iets hoger in de lijst.

Het was een lang en druk weekend maar ik heb genoten van alle meiden, super gedaan! Ik heb vooral genoten van de persoonlijke overwinningen bij de diverse meiden. Ik zeg op naar de volgende wedstrijden op 2 en 3 februari !

Recente blogposts

Alles weergeven

SHOWTIME STREETDANCE

SHOWTIME Beste ouders, Wij zijn alweer een aantal weken bezig met het leren en oefenen van nieuwe dansen. Dit laten we jullie graag op donderdag 15 december zien. Alle dansers verzamelen zich om 16.15

BodyPower 20 jaar!

Het is niet te geloven maar echt waar, de BodyPower sportles bestaat inmiddels in januari 2020 alweer 20 jaar. Wat in de Zandhorstgymzaal aan de zandvaart als Tae-bo begonin 2000 en Taerobics werd gen

Commentaires


bottom of page